Intervjuforberedelser

Klar til intervjuetDet er viktig å være forberedt til du kommer på intervju hos rekrutteringsselskapet eller arbeidsgiver.

Skaff deg mest mulig informasjon om bedriften og den aktuelle stillingen. Informasjonen om bedriften finner du gjerne på internett. Har du mulighet til det, bør du også snakke med andre som er ansatt i bedriften eller kjenner den godt. Sett deg også godt inn i beskrivelsen av stillingen i utlysningsteksten.

Før intervjuet bør du bl a ha tenkt gjennom følgende spørsmål:

 • Hvorfor er denne stillingen interessant for deg?
 • Hva er det du har av erfaring og kompetanse som gjør deg spesielt kvalifisert og aktuell for stillingen?
 • Hvorfor ønsker du å bytte jobb nå?
 • Hva er dine sterke og svake sider når det gjelder egne ferdigheter og holdninger?


Hensikten med intervjuet er at både bedriften og kandidaten presenterer seg for hverandre og får et grunnlag for å vurdere om det er interessant å eventuelt gå videre i prosessen. Før intervjuet bør du derfor sette opp hva som er viktig for deg å få vite om stillingen og bedriften.

Til intervjuet bør du ha på deg klær som matcher bedriften du skal møte. Spør gjerne oss om tips. Møt presist til intervjuet.

I intervjuet bør du være aktiv og stille spørsmål for å få avklart det du har behov for å få vite. Sørg for ha god øyekontakt med de som intervjuer deg. Vær positiv. Svar ærlig på alle spørsmål som blir stilt til deg. Ikke skjul noe som kan være vesentlig. En feilansettelse er en tapssituasjon både for bedriften og for din egen karriere.

 

Ved avslutningen av intervjuet bør du vite hva som er tidshorisonten for prosessen og hva som eventuelt er neste trinn.

 

 • Bergen: Christian Michelsens gate 4

  5012 Bergen, Tlf. 5536 6000

  Veibeskrivelse
 • Stavanger: Hospitalsgaten 6

  4006 Stavanger, Tlf. 5152 0400

  Veibeskrivelse